Üzemi foglalkoztatás

Az álláskereső programban a már sikeres őstermelő ügyfeleinknek segítünk továbblépni a tartós munkahely felé. Felismertük, hogy a Magyarországon általános munkaerőhiány ellenére a legszegényebbek számára még mindig elérhetetlen az elsődleges munkapiacra való visszakerülés. Ennek oka, hogy a hosszú munka nélkül eltöltött idő után a legtöbbeknek sokáig tart hozzászokni a munkáltatók elvárt munkatempóhoz és fegyelemhez. Ahol erre nincs idő, ott nagy a lemorzsolódás, ami pedig ahhoz vezet, hogy a toborzók már a felvételkor kerüli a tartós munkanélkülieket, így csökkentve a későbbi lemorzsolódás kockázatát.

Ugyanakkor azt is felismertük, hogy eddigi tevékenységünk következtében birtokunkba került egy olyan tudás - mind módszertani, mind személyes ismeretség – amellyel képesek vagyunk hatékony segítséget nyújtani a már meglévő ügyfeleinknek, és családtagjaiknak, hogy leküzdjék ezt a gyárak részéről tapasztalható bizonytalanságot. A több éves jelenlét és személyes tapasztalat eredményeképpen tudjuk, ki azok az emberek, akiket nyugodt szívvel tudunk ajánlani a munkáltatóknak, és kik azok, akiknek erre még készülniük kell. Emellett az uborkaprogram keretén belül működő mentorálási tevékenységünk kiterjesztésével érdemben tudjuk növelni a felvett munkavállalók motiváltságát, és segíthetünk nekik problémák leküzdéseben.

Mindez idáig csak alkalomszerűen valósult meg, de célunk, hogy az idei évtől a munkához segítést programszerűen is végezzük. Ennek a legfőbb tevékenységi körei az alábbiak lennének:

  • álláslehetőségek folyamatos, személyes kommunikálása
  • bátorítás, pozitív példák,  önértékelés növelése
  • önéletrajz írás, interjú felkészítés
  • csoportos munkábajárás megszervezése
  • mentorálás a betanulás során
  • konfliktuskezelés

A tevékenység eredményképpen tehát tartósan munka nélkül lévőket segítenénk bejelentett, állandó munkához jutni, illetve a szabolcsi térség üzemeit segítenénk munkaerőt találni. Tekintve, hogy mindez a munkáltatók számára értékes humánerőforrás szolgáltatást jelent, a program költségeit ennek a szolgáltatásnak a pénzért történő értékesítéséből tervezzük fedezni. Ez egy fontos lépés lenne a Kiútprogram Zrt pénzügyileg fenntartható társadalmi vállalkozássá válása felé, miközben megőriznénk szervezetünk nonprofit jellegét. 

Free business joomla templates