Elérhetőségeink:

 

Címünk: 1027, Jurányi utca 1,

Telefon: +36 30 512 9752, +36302315876

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

Sárkány Csilla:

Telefon: +36 30 512 9752

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

HomeMi a Kiútprogram?Források és a modell

Források és a modell

 

A program forrásai - A megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, a társaság létrehozása kizárólag magánforrásból történt. A program forrásait elsősorban az Európai Unió Pan-European Coordination of Roma Integration Methods – Roma Inclusion: Self-employment and microcredit projektje biztosította, 1.425 millió eurós összegben, melyről 2010 júniusában írtuk alá a szerződést. Ezt magánforrások és magyar állami támogatások egészítették ki.

 

A Kiútprogram modell - A terepmunkások más jellegű szerepétől eltekintve számos vonatkozásban az eredeti Grameen-modellt követték elképzeléseink a program indulásakor: 5 fős csoportok, szekvenciális hitelezés (először 2 csoporttag, majd újabb 2 fő, végül a csoportvezető kap hitelt), 1 éves futamidő, hetenkénti törlesztés, a hitelösszeg 5 %-a egy közös csoportalapba kerül.  Az adható hitel felső határa 1 millió Ft (kb. 3400 euró). A jövedelmi küszöb, ami alatt kerestük az ügyfeleket az egy fogyasztási egységre jutó háztartási jövedelem mediánjának 60 százaléka volt.

Az első hónapok tapasztalatai alapján mind a célcsoport kiválasztásában, mind a program működtetésében változtatás történt. A modellmódosítást követően a program továbbra is a mélyszegénységben élőket célozza, de nagyobb hangsúlyt helyezünk a személyiségekre, a korábbi hiteléletre, a család támogató szerepére és a meglévő tapasztalatokra.

Free business joomla templates