Elérhetőségeink:

 

Címünk: 1027, Jurányi utca 1,

Telefon: +36 30 512 9752, +36302315876

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

Sárkány Csilla:

Telefon: +36 30 512 9752

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

HomeMi a Kiútprogram?

Mi a Kiútprogram?

 

kiutcommerA Kiútprogram Közhasznú Nonprofit Zrt. vállalkozás elindításhoz nyújt mikro-hiteleket a mélyszegénységben élőknek. A maximálisan elérhető hitel 1 millió forint, ennél nagyobb összeg igénylésére nincs lehetőség. A program jelenleg kísérleti fázisban működik, az érintett települések köre korlátozott. Jelenleg főként BAZ megye leghátrányosabb helyzetű településein, illetve a főváros VIII. kerületében dolgoznak terepmunkásaink, akik az első lépésektől fogva folyamatosan segítenek ügyfeleinknek a vállalkozásaik létrehozásában.

A Kiútprogram fő célja, hogy közösségfejlesztő társadalmi támogatással, pénzügyi szolgáltatások és információ nyújtásával lehetővé tegye mélyszegénységben élő emberek – elsősorban romák – számára, hogy saját erőforrásaikat mozgósítva kiemeljék magukat tartósan rossz helyzetükből. Ennek eszköze a mikrohitelen alapuló önfoglalkoztatás.

Ennek az összetett megoldásnak az az oka, hogy a Kiútprogram nem pénzügyi vállalkozás, hanem non-profit társaság, így jogszabályi előírások folytán nem végezhet banki hitelnyújtási tevékenységet, egy normál kereskedelmi bank viszont nem alkalmas a mélyszegénységben élők számára nyújtandó mikrohitelezés lefolytatására.

A kereskedelmi bank jutalékot, egyéb díjazást nem kér tevékenységéért, a felmerülő banki költségeket, ráfordításokat, a hitelek értékvesztését, illetve a hitelezési veszteség 20%-át társadalmi felelősségvállalás programja keretében magára vállalja. A hitelezési veszteség fennmaradó 80%-ának fedezetére garanciaalap bevonása szükséges – akár több szervezet bevonása is megoldás lehet –, amely bizonyos szolgáltatási díj fejében garanciavállalást nyújt. Potenciális garancianyújtó szervezetként bevonható a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., az AVGHA és az MV Zrt. A hitelgarancia biztosításával kapcsolatban több szervezettel is felvettük már a kapcsolatot a feltételek és díjak egyeztetése érdekében.

Free business joomla templates