Elérhetőségeink:

 

Címünk: 1027, Jurányi utca 1,

Telefon: +36 30 512 9752, +36302315876

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

Sárkány Csilla:

Telefon: +36 30 512 9752

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

HomeAktuális

Világbank a Kiútprogramról

Tevékenységünk célja hátrányos helyzetű, elsősorban roma családok jövedelemhez juttatása őstermelői tevékenységük támogatásával. Az elmúlt öt évben bebizonyítottuk, hogy a hátrányos helyzetű, önálló gazdálkodást korábban nem végző családok sikeresen bevonhatók jövedelemgeneráló programokba.

A kötet itt olvasható.

Munkanélküliből kisvállalkozó vagy őstermelő – munkateremtés a Kiútprogrammal

Közkeletű vélekedés, hogy „egy jelentős létszámú és sajnos újratermelődő réteg teljes mértékben, véglegesen leszakadt a munkaerőpiacról, vagy legalábbis nagyon messzire került attól, hogy teljesíteni tudja annak keményedő követelményeit.” (Munkaügyi Szemle 2013/1, szerkesztőségi cikk). Szerintünk, a Kiútprogram kitalálói, támogatói, dolgozói és önkéntesei szerint ez egy kényelmes, önfelmentő és számunkra erkölcsileg sem elfogadható gondolatmenet. Mi Amartya Sen Nobel-díjas közgazdásszal értünk egyet: „Megfelelő társadalmi lehetőségek birtokában az egyének hatékonyan alakíthatják tulajdon sorsukat és segíthetik egymást. ... Erős érv szól amellett, hogy elismerjük a szabad és fenntartható cselekvés – sőt a konstruktív türelmetlenség – pozitív szerepét.” (Sen: A fejlődés mint szabadság). A konstruktív türelmetlenség, ez mozgat minket, be szeretnénk bizonyítani, hogy megfelelő lehetőségek birtokában, megfelelő támogatás esetén a tartós munkanélküliek a saját lábukra állva hasznos termelő tevékenységet tudnak folytatni. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy jó úton indultunk el, a folytatáshoz keresünk további partnereket.

Részletek itt olvashatók.

1. oldal / 3

Free business joomla templates