Szervezet

A Kiútprogram 2010 óta küzd a magyarországi szegénység és kilátástalanság legfőbb okozója, a tartós munkanélküliség ellen. Több, mint 20 településen vagyunk jelent Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol családok százait segítettük eddig saját, munkából származó jövedelemhez jutni. 

Bővebben...

Őstermelői foglalkoztatás

Tevékenységünket két, egymásra épülő programban végezzük. A sok éve, évtizede alkalmi munkákból, illetve segélyekből élőknek első lépésben mezőgazdasági őstermelővé segítünk válni. Az önálló növénytermesztés sok munkát, szorgalmat, és odafigyelést igényel, ugyanakkor sokkal rugalmasabban végezhető, mint a legtöbb gyári munka. A tapasztalatunk azt mutatja, hogy míg a mélyszegénységben élőknek a meglévő munkaerőhiány mellett is nagyon nehéz ma Magyarországon bejelentett munkát találniuk, az őstermelővé válás legtöbbjük számára reális cél. Az elmúlt években stabilan 10% alá szorítottuk azoknak az arányát, akik termelőként nem állják meg a helyüket az első évben. A többiek tavaly a program által nyújtott eszközök és tanácsadás segítségével már az első évben elérték a megyére jellemző termésátlagot, és évi átlagosan nettó 350 ezer forint önálló munkából származó többletjövedelemre tettek szert.

Bővebben...

Üzemi foglalkoztatás

A második programba azokat az ügyfeleket várjuk, akik már 1-2 éve sikerrel vesznek részt mezőgazdasági termelésben. Azt tapasztaljuk, hogy ez jellemzően már olyan munkafegyelmet és felelősségvállalást alakít ki az ügyfelekben, amely már a nyílt munkaerőpiacon is jó referenciának számít. Emellett a program részeként vállaljuk az őstermelői programban megkezdett mentorálás folytatását, hogy ezzel is megelőzzük az alkalmazottá vált ügyfelek lemorzsolódását.

Bővebben...
Free business joomla templates