Munkaerőpiaci Beilleszkedés Program

2018-ban induló programunkban a már sikeres őstermelő ügyfeleinknek segítünk továbblépni a tartós munkahely felé.  A Magyarországon általános munkaerőhiány ellenére a legszegényebbek számára még mindig elérhetetlen az elsődleges munkapiacra való visszakerülés. Ennek oka, hogy a hosszú munka nélkül eltöltött idő után a legtöbbeknek sokáig tart hozzászokni a munkáltatók elvárt munkatempóhoz és fegyelemhez. Ahol erre nincs idő, ott nagy a lemorzsolódás, ami pedig ahhoz vezet, hogy a toborzók már a felvételkor kerülik a tartós munkanélkülieket, így csökkentve a későbbi lemorzsolódás kockázatát.

Eddigi tevékenységünk következtében birtokunkba került egy olyan tudás – mind módszertani, mind személyes ismeretség – amellyel képesek vagyunk hatékony segítséget nyújtani a már meglévő ügyfeleinknek, és családtagjaiknak, hogy leküzdjék ezt a gyárak részéről tapasztalható bizonytalanságot. A több éves jelenlét és személyes tapasztalat eredményeképpen tudjuk, ki azok az emberek, akiket nyugodt szívvel tudunk ajánlani a munkáltatóknak, és kik azok, akiknek erre még készülniük kell. Emellett az uborkaprogram keretén belül működő mentorálási tevékenységünk kiterjesztésével érdemben tudjuk növelni a felvett munkavállalók motiváltságát, és segíthetünk nekik problémák leküzdéseben.

A jelenleg pilot-projekt fázisban lévő Munkaerőpiaci Beilleszkedés Programban az alábbi tevékenységgel tudjuk segíteni a gyári munka iránt érdeklődőket az általunk támogatott régiókban:

  • Folyamatosan kommunikáljuk az álláslehetőségeket
  • Felkészítjük az állásinterjúra
  • Felkészítjük a kompetencia-vizsgákra, tesztekre
  • Felkészítjük a munkába állás okozta életmódváltozásra – az egész család vonatkozásában
  • Mentoráljuk a munkába állást követően is
  • Felajánljuk mentori és mediációs tudásunkat a munkahely felé, ha megoldandó probléma van az általunk ajánlott munkavállalóval

További információ: Gaal Ilona, programvezető +36-30-645-6317, gaal.ilona@kiutprogram.hu